OLIVENOLJE 0,5L - Extra Virgin - Høst 1

Liophos Early Harvest Extra Virgin Olivenolje
Produsent: Stamatakos Olive Grove i Molai, Lakonia, Hellas
Eksklusiv norsk forhandler: Ioánna’s Verden, Østveien 665, 3145 Tjøme

Stamatakos Olivenlund

ligger i det sørøstlige Lakonia, i Molaoi-distriktet. Dette området er kjent for sine mange olivenlunder, og for den utmerkede kvaliteten på olivenoljen. Klimaer passe tørt og jorden fruktbar.


Stamatakos Liophos Early Harvest Extra Virgin

Liophos Early Harvest er en olivenolje som kommer utelukkende fra olivenvarianten Koroneiki. Innhøstingen skjer i månedene oktober og november, som er førstehøsten. Da er olivenene fremdeles er grønne og umodne. Fargen er grønnaktig og smaken og aromaen er forholdsvis sterk og krydret. Men oljen fra Stamatakos har også en rundhet, som gjør at den balanserer meget sofistikert.


Kvaliteten har de beste organoleptiske egenskapene. De organoleptiske egenskapene er de som har med våre sanseorganer (lukt, smak og farge) å gjøre. Oljen er svært rik på antioksidanter, vitaminer, pro-vitaminer, mineraler og fenoler.


Den intense grønne fargen skyldes klorofyll av umoden frukt som gir oljen antioksidanteffekter. Ekstraksjonen skjer i vår egen olivenmøælle, uten separator og i temperaturer under 20 grader Celsius. Det garanterer oss at alle organoleptiske kvegenskaperaliteter bevares maksimalt.

Syren i olivenoljen vår er veldig lav, fordi frukten samles og presses samme dag i vår egen olivenmølle. Olivenoljen lagres umiddelbart i rustfrie tanker, og etter en tappes den vider på flasker.

Det anbefales å bruke oljen i salater, eller bare dyppe godt brøde i den sammen med godt salt. Vi produserer ikke store mengder av denne typen olivenolje, fordi vi høster den utelukkende i første høstperioden.

Buy this
  • kr 350,00
  • 54 Igjen